Bron

Onbeperkt feest

Inclusie: Awakenings maakt prikkelarme ruimte op festival

14 juni 2023

Awakenings slaat voor hun Summer Festival (7, 8 en 9-7) de handen ineen met HandicapNL en Philips TV & Sound en kondigt een ‘prikkelarme’ ruimte aan.

Een plek waar bezoekers die dat nodig hebben, zich terug kunnen trekken in een serene plek, onder andere met behulp van noise-cancelling headphones en rustgevende geluiden en beelden. Awakenings wil een verschil maken in het leven van mensen met een beperking door haar evenement beter toegankelijk te maken.

Medische zorg

In de ruimte zijn medewerkers van HandicapNL aanwezig voor advies maar er is ook ondersteuning van een medische vrijwilliger. Er zijn verschillende spaces ingericht voor overprikkelde bezoekers om even helemaal tot rust te komen. Zo is er een ruimte waar medische zorg verleend kan worden. Een gekwalificeerde host bij de deur ziet erop toe dat alleen bezoekers die de ruimte echt nodig hebben worden toegelaten.

Eerste stap

“Wij vinden dat iedereen van al het moois dat festivals te bieden hebben moet kunnen genieten en willen met Awakenings in de toekomst zo veel mogelijk barrières wegnemen. De prikkelarme ruimte is hierin de eerste stap. Nu zijn er mensen die graag naar een festival zouden willen komen maar bijvoorbeeld niet urenlang aan een stuk door onder de mensen willen of kunnen zijn en daardoor maar helemaal niet gaan. Dit vinden wij zonde en daarom proberen wij met dit soort toevoegingen aan ons festival een oplossing te bieden. We zullen onze kennis en ervaringen delen en hopen hiermee andere organisatoren te inspireren en zo de festival industrie toegankelijker te maken” aldus Nikki Schuurs, Manager Duurzaamheid Awakenings.

Onbeperkt Feest

Awakenings is onderdeel van de koplopers groep die zich onder leiding van HandicapNL inzetten om evenementen toegankelijker te maken onder de noemer ‘Onbeperkt Feest’. De prikkelarme ruimte is een samenwerking tussen Awakenings met HandicapNL en Philips TV & Sound. Philips zal onder andere noise-cancelling headphones en schermen leveren voor de prikkelarme ruimte.