Bron

Voordekunst

Informatiebijeenkomst Creative Funding Leernetwerk op 4 april

13 maart 2024

Het Creative Funding Leernetwerk is een leernetwerk voor professionals in de culturele sector.

Op donderdag 4 april om 11:00 is er een gratis online informatiebijeenkomst over het Leernetwerk. Iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van relatiebeheer met particuliere donateurs is welkom.

Informatiebijeenkomst: donderdag 4 april 11:00 – 12:00

Benieuwd of het Creative Funding Leernetwerk iets voor jou of jouw organisatie is? Op 4 april tussen 11:00 en 12:00 vertellen ze je er, tijdens de online informatiebijeenkomst, alles over. Ze zullen het leernetwerk dan wat uitgebreider toelichten, gaan in gesprek met een van de huidige deelnemers over haar ervaringen en beantwoorden jouw vragen.

Meld je hier aan

Het Creative Funding Leernetwerk is een leernetwerk voor professionals in de culturele sector; relatiemanagers, fondsenwervers, marketing managers, zakelijk leiders en directeuren. Iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van relatiebeheer met particuliere donateurs is welkom.

Vorig jaar in september is het Creative Funding Leernetwerk van start gegaan met 14 enthousiaste deelnemers, waaronder poppodium FLUOR en Cultuurhuis ECI Cultuurfabriek.

Hoe ervaren de deelnemers het leernetwerk?

“Begin aan donateurs! Bij theater is het al bekender, maar in de popsector ligt er volgens mij heel veel potentie voor bezoekers die willen bijdragen” – Rosanne – Fondsenwerver bij FLUOR

“Het fijne is dat de ontmoeting tussen de deelnemers wordt georganiseerd. Vaak wordt gezegd dat we contact willen hebben met elkaar, maar dat gebeurt dan niet. In het leernetwerk wordt dit georganiseerd, wat het heel toegankelijk maakt”  – Noortje – Hoofd Marketing en Communicatie, ECI Cultuurfabriek

Het Creative Funding Leernetwerk in het kort:

Deelname aan het leernetwerk bestaat uit twee onlosmakelijk verbonden componenten.

  1. Verbreed je netwerk en leer van elkaar bij de kwartaalbijeenkomsten in regionale subgroepen met 5-10 professionals.
  2. Daarnaast omvat de deelname 8 uur per maand aan ondersteuning van een Creative Funding-adviseur. Zet de uren in voor het stellen van doelen op het gebied van particuliere donateurs, strategiebepaling, communicatieplanning, doelgroepanalyse, het creëren van een Crowdkeeping Journey en jaarplanning. Meer informatie over wat je kunt verwachten? Lees het via deze link.

Kosten deelname Creative Funding Leernetwerk

Dit jaarlidmaatschap kost € 2.100 excl. btw. Voor instellingen die zijn aangesloten bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten is het mogelijk om een aanvraag te doen om 70% van de kosten vergoed te krijgen. De leden van het leernetwerk trekken zo’n drie jaar met elkaar op.

Aanmelden voor het Creative Funding Leernetwerk per september 2024

Aanmelden kan tot 1 augustus 2024 via deze link. Vervolgens volgt er een gesprek over jouw wensen en doelen op het gebied van relatiebeheer. Na een positief gesprek verwelkomen ze je graag bij het leernetwerk! Ook dit jaar is er weer beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden.