Bron

BN De Stem

Interview met nieuwe MEZZ programmeur Bart Becx

22 februari 2024

Bart Becx, het nieuwe hoofd programmering van poppodium Mezz, verdiept zich in alle muziekgenres.

Bart (voorheen programmeur bij Volt) werd door BN de Stem geïnterviewd over zijn nieuwe plek bij MEZZ: "Ik ben ook heel nieuwsgierig waar die genres het beste tot zijn recht komen. Breda biedt veel mogelijkheden."

“Breda is een zeer levendige stad. Niet te vergelijken met Sittard, al ben ik alles nog een beetje aan het uitvogelen. De eerste weekenden keek ik mijn ogen uit, zoveel was er te doen in de stad: het nieuwe metalconcept Prikkeldraad, hiphopavonden, Ploegendienst, de albumpresentatie van Mylene.”

Hij maakte in Mezz ook al een goed lopend drum & bass festival mee. ,,Wat een sfeer. Dat gold ook voor het prachtige optreden van Elephant. Ik ging daarheen met vrienden die voor het eerst Mezz bezochten. Ze waren, evenals ik de eerste keer, onder de indruk van de locatie, het geluid en het ontwerp van het gebouw. Als je Mezz binnenstapt, dan stap je ook wel ergens binnen. Het is een heel bijzondere plek. Maar zo zag ik er al meerdere inmiddels in de stad. Breda borrelt. Het is aan ons team het te laten bruisen.”

Brandend middelpunt

Met de ook nog relatief nieuwe directeur Rik Peters deelt Becx de opvatting dat Mezz als brandend middelpunt van de muziekscene in Breda zijn vleugels mag uitslaan. ,,We gaan met Mezz de stad in. De metalconcerten onder de naam Prikkeldraad zijn een mooi voorbeeld. Die organiseren we samen met Phoenix, De Basis, Sound Dog en POB. De eerste editie in Café De Basis was uitverkocht. Op 5 april is de volgende, op weer een andere locatie. Ander voorbeeld: Pier 15 leent zich heel goed voor punk. De tickets voor Coffey Fest, een event met onder meer John Coffey, gaan hard.”

Lees hier verder