Into The Great Wide Open presenteert ‘De Basisbeurs’

26 augustus 2021

Kunst- en muziekfestival steunt, met hulp van publiek, een aantal muzikanten voor langere periode.

Into The Great Wide Open ziet na achttien maanden pandemie dat veel Nederlandse artiesten in een benarde financiële positie terecht zijn gekomen. Het gebrek aan optredens is daar een allesbepalende factor in. Ook Into The Great Wide Open, dat tweemaal per jaar een festival organiseert op Vlieland, moest voor de vierde keer op rij haar artiesten vertellen dat het festival niet doorging. 

Om ons heen horen we schrijnende verhalen van artiesten die gewoonweg niet rondkomen. Het geluid dat de sector afgelopen weekend liet horen met het Unmute Us protest was ons inziens een goed statement, maar wij zijn bang dat de artiesten zelf nog vergeten worden. Juist voor die makers willen wij iets kunnen beteken, iets concreets. Met 'De Basisbeurs' willen wij een aantal artiesten steun bieden om voor langere tijd, met iets minder zorgen aan hun hoofd, in vrijheid te kunnen creëren. De basisbeurs, terug van weggeweest”, aldus Ferry Roseboom, een van de oprichters van het festival.
 
Kaartkopers en publiek kunnen via deze link doneren, het festival zal op haar beurt de gehele opbrengst matchen. Kaartkopers konden eerder al (een deel van hun aankoop) doneren en daarmee werd ruim €5.000,- euro opgehaald. De organisatie streeft om €50.000,- euro in de basisbeurs te investeren.

Het is nog niet bekend welke artiesten geselecteerd worden voor de zogenoemde basisbeurs, hier gaat het Into The Great Wide Open team zich binnenkort over buigen. Duidelijk is wel dat 100% van de opbrengst ten goede zal komen aan de artiesten zelf. Vanzelfsprekend worden donateurs op de hoogte gehouden van alle mooie dingen die direct of indirect gerealiseerd zullen worden dankzij deze steun.