Into The Great Wide Open presenteert De Nieuwe Alliantie

31 augustus 2023

Triomf, Greener Power Solutions en netwerkbedrijf Alliander founding members De Nieuwe Alliantie (D.N.A.)

De Nieuwe Alliantie verbindt progressieve ondernemers rondom Into The Great Wide Open en Lab Vlieland. Zij herkennen zich in het gedachtegoed van het festival en diens aanjager van de duurzame en circulaire transitie. Met het festival willen de ondernemers optrekken naar een klimaatpósitieve toekomst.

Triomf verzorgt vanuit Utrecht de offline layout voor o.a. North Sea Jazz Festival, Le Guess Who?, Goldband en – vanaf het prille begin – Into The Great Wide Open. Op Vlieland zette Greener Power Solutions, leverancier van schone mobiele batterijstroom, ook z’n eerste stappen als succesvolle groene onderneming. Alliander is de derde partij die toetreedt tot De Nieuwe Alliantie. Namens het netwerkbedrijf zegt Challenge Officer Pallas Agterberg: “We zien dat de energievraagstukken van Into The Great Wide Open lijken op de vragen waar binnenkort heel Nederland mee zit: de overstap naar groene energie, ervoor zorgen dat iedereen ondanks beperkte beschikbaarheid op de stroomnetten en groene energie toch kan doen wat nodig is, en hoe je daarin samen optrekt.”

Het samen zoeken naar een oplossing kan bij uitstek op Vlieland, vooral tijdens Into The Great Wide Open. Zo stelt Arnout de la Houssaye (dagelijkse leiding Into The Great Wide Open en aanjager van D.N.A.): “De tijdelijke infrastructuur van een festival biedt de ideale proeftuin voor de echte wereld. Als festival kunnen we zo een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen.” Zo test het festival dit jaar of dieselgeneratoren vervangen kunnen worden door batterijen met schone energie. Door middel van Greener’s batterijen en software is de afgelopen jaren de uitstoot al serieus verminderd, maar nu zorgen we ervoor dat het festival helemaal naar nul uitstoot gaat. Anna van Nunen, CCO Greener Power Solutions: “Voor ons is het de eerste keer dat we ons batterij-swap concept gaan uittesten. Daar biedt De Nieuwe Alliantie ruimte voor.”

Into The Great Wide Open is een meerdaags festival voor meerdere generaties, vol muziek, kunst, eten, film, natuur en kinderactiviteiten. Dit jaar bezoeken van 31 augustus tot en met 3 september 6.000 gasten het festival op Vlieland. De organisatie heeft het streven om in 2025 volledig circulair en klimaatpositief te zijn. Daarin is ze koploper en fakkeldrager. De inspanningen werden onder andere bekroond met het IJzeren Podiumdier voor meest duurzame prestatie.