Bron

NTIA

Intussen in het VK#2: ‘Electronic Beats, Economic Treats 2024’, de laatste inzichten in de elektronische muziekindustrie van het VK

13 februari 2024

De NTIA (Night Time Industries Association) publiceert het tweede jaarlijkse rapport dat diep ingaat op de economische en culturele impact van de elektronische muziekscene in het Verenigd Koninkrijk.

De bevindingen van dit jaar belichten de significante bijdragen van de industrie en de evoluerende trends die de nationale economie van het VK vormgeven..

Ontdek hier direct de gehele rapportage.

Belangrijke hoogtepunten uit het rapport van 2024

  • Digitale Dominantie: De indrukwekkende positie van elektronische muziek als het op één na populairste genre op de digitale muziekplatforms van het Verenigd Koninkrijk.
  • Festival Vooruitzichten: Het leiderschap van het genre met 30% van de artiesten op Britse festivals, waarmee andere genres in populariteit en aanwezigheid worden overtroffen.
  • Wereldwijde Erkenning: De geëerde positie van het Verenigd Koninkrijk als de op twee na grootste gastheer van elektronische muziekfestivals wereldwijd.
  • Artistieke Invloed: De overweldigende invloed van elektronische muziek op 73% van de top 30 wereldwijde artiesten.
  • Fan Betrokkenheid: De dagelijkse luistergewoonten van 80% van de Britse fans benadrukken het brede beroep en de emotionele impact van het genre.

Economische bijdragen

Het rapport schetst zorgvuldig de £2,5 miljard impact van elektronische muziek op het Verenigd Koninkrijk, waarbij de dynamiek van nachtclubs, festivals, concerten en de opgenomen muzieksectoren wordt beschreven. Ondanks een lichte afname toont de industrie veerkracht en groei op cruciale gebieden.

Dieper graven

“Electronic Beats, Economic Treats 2024” gaat verder dan de cijfers om de verhalen, trends en casestudy’s te verkennen die een uitgebreid beeld schetsen van de invloed en innovatie van de industrie.

Ontdek hier de Laatste Inzichten van 2024.