Irene Asscher-Vonknieuwe voorzitter Platform ACCT

1 december 2021

Per 1 februari 2022 treedt Irene Asscher-Vonk aan als voorzitter van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (Platform ACCT).

 Zij volgt de huidige voorzitter Erik Akkermans op, die als kwartiermaker al vanaf het begin betrokken was bij het vormgeven van Platform ACCT als vervolg op de Arbeidsmarktagenda.

Irene Asscher-Vonk is gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociale zekerheid. Zij was hoogleraar Sociaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Irene Asscher-Vonk vervult de functie van vertrouwelijk adviseur voor promovendi aan de Rechtenfaculteit van Amsterdam. Zij is voorts werkzaam als coach/mentor voor (leden van) Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht. Tot 1 januari 2022 is Asscher-Vonk nog voorzitter van de Museumvereniging.

Erik Akkermans: “Met Irene Asscher-Vonk krijgt Platform ACCT een uitstekende voorzitter die goed thuis is in zowel de sociaaleconomische sector als in de wereld van kunst en cultuur. Dat laatste is ze al van huis uit. Sinds 1 augustus 2020 hebben we in Sjoerd Feitsma een directeur die zich in die rol inmiddels helemaal heeft waargemaakt. Met de komst van de nieuwe voorzitter kan Platform ACCT de startfase achter zich laten en op volle kracht vooruit in het belang van de arbeidsmarkt voor de culturele en creatieve sector”.

Irene Asscher-Vonk: “Ik ben vereerd met deze aanstelling en verheug me erop om op deze manier betrokken te zijn bij de culturele en creatieve sector.