Jeroen Bartelse en Anne Breure benoemd tot duovoorzitters van Kunsten ’92

7 juli 2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Kunsten ’92 op 30 juni zijn Anne Breure en Jeroen Bartelse  benoemd tot duovoorzitters van Kunsten ’92. 

Zij nemen deze functie over van Jan Zoet. 

Duovoorzitters
Op voordracht van een benoemingscommissie zijn twee nieuwe voorzitters gekozen. Zij vervullen deze functie onbezoldigd, naast hun werkzaamheden in de culturele sector. Anne Breure is onafhankelijk curator en adviseur. Eerder was zij directeur van Veem Huis voor Performance. Jeroen Bartelse is algemeen directeur van TivoliVredenburg en lid van de Taskforce culturele en creatieve sector. 

Bij de aanvaarding van hun voorzitterschap benadrukte het duo dat Kunsten ‘92 voor de volle breedte van de culturele en creatieve sector moet staan. “De coronacrisis heeft de sector in al haar verschijningsvormen meer dan ooit samengebracht. Die bundeling van krachten – het verbreden, verbinden en verenigen van de gehele culturele en creatieve sector is cruciaal voor een sterke lobby. Daar past een duovoorzitterschap bij. Samen vertegenwoordigen we meer perspectieven: verschillende generaties, vrouw/man, makers/organisaties, persoonlijkheden. We kunnen van rol en perspectief wisselen, elkaar bevragen, aanvullen.”