Johan de Niet vertrekt bij Nieuwe Nor

12 december 2023

Johan de Niet vertrekt bij Nieuwe Nor

Na precies 8 jaar zal Johan de Niet afscheid nemen als Directeur-Bestuurder van Stichting Poppodium Nieuwe Nor.

Per 1 maart 2024 treedt hij in dienst als commercieel directeur bij Wiebenga Consultants. In deze functie is Johan verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van Wiebenga Consultants evenals voor het inbrengen van kennis en expertise rondom diverse maatschappelijke transformatieopgaven, zowel in Limburg als in Brabant.

Op 1 maart 2016 is Johan de Niet gestart bij poppodium Nieuwe Nor met een duidelijke opdracht: realiseer het IBA project “Muziekboulevard” met een professionele organisatie die het nieuwe gebouw kan exploiteren middels een attractief en inhoudelijk popmuziek programma. In maart 2022 was het eindelijk zover. Een zeer fraai architectonisch gebouw werd opgeleverd aan popmuziek liefhebbend Heerlen. Het is een gebouw dat niet alleen fraai oogt, maar daarnaast ook nog eens uiterst goed functioneert voor zowel organisatie, artiesten als publiek. Een gebouw om trots op te zijn.

Bij het aantreden van Johan bestond de organisatie uit 2,8 fte. personeel inclusief directeur. Voor het overige deel werd de Nieuwe Nor draaiende gehouden door tal van vrijwilligers en een aantal techniek zzp-ers. In 2023 is de organisatie gegroeid naar 14 fte. vast personeel, een nacht-horecaploeg voor de clubnachten en zakelijke verhuur met 20 medewerkers in dienst. Het kloppend hart van de Nieuwe Nor, haar 80 vrijwilligers, mag daarbij natuurlijk niet vergeten worden.

In 2022 is de organisatie bekroond met de prijs Beste Muziek Organisatie van Limburg. Ook organiseerde de Nieuwe Nor in 2023 na 15 jaar een editie van het lang gemiste stadsfestival Booch?

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Rens Evers: “Met het vertrek van Johan gaan we een bevlogen directeur verliezen. Een directeur die in de geschiedenis van de Nieuwe Nor te boek zal staan als een verbindend leider die van aanpakken weet.”

Johan de Niet: “Dank aan alle vrijwilligers, medewerkers, gemeente Heerlen en vaste partners voor het vertrouwen en een geweldige samenwerking. De afgelopen 8 jaar zijn voorbij gevlogen. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat dat we samen hebben bereikt!”

Nieuwe Nor heeft een vacature naar buiten gebracht voor de vrijgekomen positie van Directeur-Bestuurder.