Kamervragen PvdA over ook extra steun voor toeleveranciers van festivals en evenementen.

16 juli 2021

Kamervragen (15 juli) van het lid Gijs van Dijk (PvdA) aan de minister van Economische Zaken en Klimaat over ook extra steun voor toeleveranciers van festivals en evenementen.

1. Bent u ervan op de hoogte dat veel toeleveranciers van festivals en evenementen, zoals tent- en podiumbouwers, veelal nog geen contracten hebben gesloten met festivals die nu geannuleerd en daardoor buiten de boot vallen met aanvullende garantieregeling?

2. Bent u tevens op de hoogte dat veel toeleveranciers, waarvan vele al 16 maanden stil liggen, inmiddels het subsidieplafond van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben bereikt en daardoor geen subsidie meer kunnen ontvangen voor hun geleden kosten?

3. Vreest u ook dat als deze toeleveranciers nu niet worden geholpen er tientallen banen op het spel staan en bovendien veel kennis en expertise verloren gaat?

4. Bent u bereid om daarom het subsidieplafond voor de TVL te verhogen?

5. Zo nee, ben u dan wel bereid om op de korte termijn deze toeleveranciers op een andere manier te ondersteunen door met aanvullende steunmaatregelen te komen?

6. Bent u bereid om zo snel als mogelijk deze vragen te beantwoorden zodat de toeleveranciers (financiële) duidelijkheid krijgen?
 

Bekijk hier eerdere Kamervragen van de PvdA over extra steun voor afgelaste festivals en evenementen.

Bekijk hier de uitslagen van de stemmingen over moties in het coronadebat van 14 juli 2021.