KEES lanceert academie voor professionele vrijwilligerscoördinatoren

9 december 2019

De culturele vrijwilligerscentrale KEES lanceerde op Nationale Vrijwilligersdag (9 december j.l.) de KEES Academie. KEES Academie biedt trainingen speciaal voor vrijwilligerscoördinatoren in dienst van culturele organisaties. VNPF-leden ontvangen 10% korting op deze trainingen.

Hanneke Hulshof, directeur van KEES: “De honderden geweldige theaters, musea en poppodia in Nederland kunnen niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers investeren tijd en enthousiasme en verdienen op hun beurt waardering en een professionele werkomgeving. Met de KEES Academie helpen we organisaties en hun medewerkers om vakkundig te werken met vrijwilligers.”

KEES is een landelijk platform voor vrijwilligers in de culturele sector en voor culturele organisaties die werken met vrijwilligers. De stichting brengt al tien jaar culturele organisaties en vrijwilligers bij elkaar en werkt aan professionalisering van het vrijwilligersbeleid van deze organisaties. KEES werkt samen met tientallen vooraanstaande culturele organisaties, zoals het Nederlandse Filmfestival, het Gelders Orkest enleden van de Vereniging voor Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Hanneke Hulshof: “Het aansturen van soms grote groepen vrijwilligers is veel gevraagd. Je bent aanvoerder van het team, motivator en klaagmuur. Gerichte trainingen voor mensen die op professionele basis werken met vrijwilligers ontbraken. Tot vandaag. KEES Academie werkt vanuit theoretische onderbouwing aan praktische vaardigheden die je werk als coördinator leuker maken. En waardoor je vrijwilligers én je bezoekers graag nog een keertje terug komen.”

KEES vindt dat je vrijwilligers moet bedanken, maar ook dat ieder individu binnen deze onmisbare groep slim ingezet moet worden. Dat is goed voor de culturele sector en prettig voor de vrijwilliger. Om organisaties hierbij te helpen biedt KEES verschillende diensten aan binnen de thema’s trainen, werven, adviseren en coördineren. Dit doen we met een vast team van vijf medewerkers, ondersteund door diverse vrijwilligers en in samenwerking met ruim twintig professionele trainers, coaches en coördinatoren.

Inschrijven voor het aanbod van de KEES Academie kan vanaf nu, via deze link