Bron

Cultuur + Ondernemen

Kennisgidsen over leiderschap, risicomanagement en strategie ontwikkelen

29 juni 2023

Hoe ontwikkel ik een langetermijnstrategie voor mijn organisatie? Hoe versterk ik mijn leiderschap? Hoe ga ik om met risico’s binnen onze organisatie?

Cultuur en Ondernemen heeft kennisgidsen ontwikkeld voor zakelijk verantwoordelijken. Met deze kennisgidsen kun je meteen aan de slag om de positie van je culturele organisatie te versterken.

Als je je strategie (door)ontwikkelt is het goed om de culturele en creatieve sector goed te kennen en te begrijpen welke invloeden er van kracht zijn. Voor je strategische overwegingen geven we je een aantal tips die je kunnen helpen om je positie als culturele organisatie te versterken. Met het stappenplan kun je aan de slag met de uitwerking.

Als leider binnen een organisatie heb je te maken met veranderingen, complexe situaties en uitdagingen. Het is daarom belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en af en toe reflecteert. Door in jezelf te investeren word je een betere leider.

Doet jouw organisatie aan risicomanagement? Waarschijnlijk ben je er (on)bewust al mee bezig. Zo heb je vast wel rookmelders opgehangen en verzekeringen afgesloten. Het hoeft dan ook niet ingewikkeld te zijn. In deze kennisgids vind je onder meer een videocollege met adviseur Alexander Ramselaar waarin hij je leert wat risicomanagement is.