Kickstart Cultuurfonds versterkt 22 VNPF-leden opnieuw met ruim 8 ton

20 mei 2021

In totaal ontvingen 46 muziekpodia, waarvan 22 VNPF-leden, in deze tweede en laatste ronde van de regeling dit jaar een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds, om zo publiek weer live, fysiek én veilig met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

Zie hier het overzicht van de toegekende initiatieven.

22 VNPF-leden
Van deze 46 muziekpodia zijn 22 podia aangesloten bij de VNPF en zij ontvingen gezamenlijk een totaalbedrag van € 830.166,-

Het Kickstart Cultuurfonds helpt muziekpodia in heel Nederland om hun podium en gebouw coronaproof te maken en zo het publiek op een veilige manier te kunnen ontvangen.

Initiatiefnemers en partners
Ook nu de maatregelen weer verscherpt zijn, blijft de steun van Kickstart Cultuurfonds voor de sector onherroepelijk overeind staan voor het moment dat de podia weer open kunnen gaan voor publiek. Naast muziekpodia worden ook musea, theaterzalen en professionele podiumproducenten ondersteund door Kickstart Cultuurfonds, dat een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation is, in samenwerking met diverse, andere private fondsen. Kijk hier voor meer informatie.