Korting basispremie zorgverzekeringen wettelijk verlaagd, maar VNPF-leden behouden maximale korting bij Zilveren Kruis en VGZ

5 november 2019

Per 2020 mogen verzekeraars van de overheid minder korting geven op de basispremie van een collectieve zorgverzekering. Die korting op de basispremies is in 2019 nog maximaal 10%, maar wordt per 2020 maximaal 5%, zo maakte minister Bruins voor Medische Zorg in juni 2019 bekend. Veel grote zorgcollectieven in Nederland verdwijnen helemaal, maar de VNPF heeft voor haar leden weer de maximale wettelijke korting geregeld op de basispremie bij zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ. 

Naast de korting van 5% op de basispremie biedt Zilveren Kruis een korting van 12,5% op alle aanvullende verzekeringen, en biedt VGZ een korting van 15% op bijna alle aanvullende verzekeringen, exclusief tandartsverzekering.

Uiterlijk 12 november 2019 worden de premies voor de zorgverzekering per 2020 bekend gemaakt.  Na de bekendmaking van de nieuwe premies worden alle VNPF-leden ook per email geinformeerd.

Kijk hier voor meer informatie over het Zilveren Kruis aanbod en kijk hier voor meer informatie over het VGZ aanbod.