Bron

Platform ACCT

Laat je adviseren over het in dienst nemen van zzp’ers

5 juli 2024

‘Zekere Zaak Advies’-subsidie voor werk- en opdrachtgevers in de culturele en creatieve sector.

In de culturele en creatieve sector wordt veel werk verricht door zzp’ers. Een dienstverband is soms meer passend en zorgt voor meer continuïteit in werk en inkomen. Overweeg jij om een zzp’er in dienst te nemen? Maar heb je vragen over de kosten die daarbij komen kijken? Of over werkgeverschap in het algemeen? Dan kun je nu terecht bij de regeling Zekere Zaak Advies.

Zekere Zaak Advies

Het in dienst nemen van een zzp’er kan veel vragen oproepen. Wat kost een werknemer en wat levert deze op? Is het op dit moment gunstig voor jouw organisatie om een zzp’er in dienst te nemen? Als je voor het eerst de stap naar werkgeverschap zet, zijn er ook andere zaken die handig zijn om uit te zoeken. Aan welke wettelijke verplichtingen moet je bijvoorbeeld voldoen als werkgever? Kom je in aanmerking voor subsidies en regelingen voor de personeelskosten? Welk arbeidscontract past bij jouw organisatie en financiële situatie?

Het programma Oog voor Impuls biedt nu de regeling Zekere Zaak Advies. Via deze regeling kunnen opdrachtgevers en werkgevers in de culturele en creatieve sector een adviesvoucher aanvragen. Met deze voucher wordt 75% van de kosten van een gesprek met een adviseur vergoed, met een maximum van € 1.500, –

Ga naar zekerezaakadvies.oogvoorimpuls.nl om een aanvraag in te dienen. Lees wel eerst goed de spelregels door.

 

Zekere Zaak!

Heb je advies ingewonnen en zijn al jouw vragen beantwoord? En ga je een zzp’er in dienst nemen? Maak dan ook gebruik van de regeling Zekere Zaak! Met deze regeling kunnen opdrachtgevers en werkgevers in de sector een bijdrage krijgen voor het omzetten van een opdracht aan een zzp’er naar werk in dienstverband. Met behulp van Zekere Zaak zijn al meer dan 185 zzp’ers in dienst genomen.