Bron

FEAT

Lancering Make Tickets Fair! campagne

2 februari 2023

Tijdens een sessie op ESNS lanceerde FEAT samen met een coalitie van organisaties Make Tickets Fair! - een campagne om muziekfans te leren veilig te blijven bij het online kopen van hun tickets.

Het is de eerste internationale campagne van deze soort en brengt organisaties uit de hele Europese live-sector samen, met als doel het vertrouwen in de ticketverkoop voor live-evenementen te herstellen en de impact van oneerlijke en frauduleuze kaartverkoop te verminderen.

Eerste internationale campagne

Op ESNS nam Pearle* (VNPF is lid van Pearle*) , als partner van de campagne, deel aan een paneldebat over illegale kaartverkoop, inclusief een levendige Q&A-sessie met het publiek. Als onderdeel van de campagne werd bij ESNS een branchegerichte website gelanceerd met belangrijk advies voor promotors, agenten, podia, festivals en andere organisaties in de live sector over hoe ze duidelijk met fans kunnen communiceren.
Het bevat ook tips om ongeoorloofde doorverkoop te beperken en een overzicht van de Europese wetten op de doorverkoop van tickets. De coalitie werkt de komende weken aan een tweede deel van de website, speciaal voor fans, waar ze nuttige informatie krijgen over hoe ze veilig hun tickets kunnen kopen en wat ze moeten doen als het misgaat.
De VNPF was betrokken bij de organisatie.
In Nederland loopt nog steeds de campagne Weet Waar Je Koopt .

Meld je aan

Doe mee en meld je aan voor de Make Tickets Fair! mailinglijst hier: www.maketicketsfair.org.

Lees hier het persbericht van de lancering van de campagne.