Landelijke campagne tegen ongewenst seksueel gedrag

4 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober start de campagne “Ben je oké?”. De campagne roept mensen op om uitgaan samen leuker en veiliger te maken vanuit een positieve insteek. De campagneboodschap is: Zie je ongewenst seksueel gedrag? Vraag dan aan degene die het overkomt: “Ben je oké?”. 

Zo wordt het voor iedereen duidelijk dat je wat kunt zeggen over ongewenst seksueel gedrag én hoe je dat kunt doen als je het ziet. Want alleen als we erover praten en elkaar helpen, heeft iedereen een mooie tijd en blijft de sfeer goed. Voor de ontwikkeling van deze campagne heeft Rutgers de handen ineen geslagen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NO THANKS!

Ook op donderdag 11 oktober geven Rutgers, Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NO THANKS! de campagne “Ben je oké?” een impuls. Die dag sporen we zoveel mogelijk uitgaansgelegenheden aan om mee te doen. Poppodia, festivals en clubs uit heel Nederland hebben toegezegd om mee te doen met deze campagne: Rotown, TivoliVredenburg, Popronde, Volt, 013, Eurosonic Noorderslag, De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, Doornroosje, Luxor Live, Welcome to The Village, Podium Asteriks, Burgerweeshuis, Melkweg, Podium de Flux, Jack Amsterdam, Club AIR Amsterdam, club Shelter. Ook gemeenten steunen de campagne.

Doe je ook mee?

Wil je de campagne steunen door te zeggen dat je voor veilig uitgaan bent, of eraan meedoen met je poppodium, club of andere horecagelegenheid? Neem dan contact op met Maartje Puts via m.puts@rutgers.nl.