Live Nation Entertainment lanceert Women Nation Fund

24 mei 2018

Live Nation Entertainment heeft deze week het Women Nation Fund opgericht, een jong investeringsfonds bedoeld voor door vrouwen geleide bedrijven voor livemuziek. Live Nation richt het fonds op en geeft toegang tot haar middelen en kapitaal voor ondervertegenwoordigde vrouwelijke ondernemers in concertpromotie, events en festivalruimtes.

Live Nation's voorzitter en CEO, Michael Rapino: "Als de leider in live-entertainment willen wij dit probleem op een betekenisvolle manier aanpakken, de dynamiek veranderen en het speelveld vergroten. Het Women Nation Fund is een eerste stap in de richting van het sterker maken van nieuwe ondernemers en het creëren van meer mogelijkheden voor vrouwen in deze tak van de livemuziek-business."

Het Women Nation Fund zal de pool van door vrouwen geleide festivals, events en promotiebedrijven van over de hele wereld aanwijzen, financieren en uitbreiden. Toetredende ondernemingen moeten door een of meer vrouwen zijn opgericht en zijn georiënteerd op concertpromotie, festivals of het management van muziekpodia. Het evaluatieteam van Women Nation bestaat uit Live Nation?s vrouwelijke leidinggevenden met uiteenlopende domeinkennis, waaronder Anna Sjolund (mede-algemeen directeur/hoofdpromotor van Live Nation Zweden), Amy Corbin (promotor bij C3), Virginia Davis (oprichter van G Major Management), Amy Howe (COO bij Ticketmaster), Lesley Olenik (vicevoorzitter van Touring), Maura Gibson (voorzitter van Frontgate Ticketing), Kelly Chappel (vicevoorzitter van) and Carrie Davis (Chief Communications Officer). Ondernemingen die worden geselecteerd door het fonds krijgen toegang tot Live Nation?s middelen, zoals strategisch advies, haar netwerk en mentorschap in verschillende bedrijfssegmenten en functiegebieden.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor het Women Nation Fund op https://womennationfund.livenation.com/