Live-ondernemers ondertekenen convenant Dordrecht Popstad

22 september 2020

Met het ondertekenen van convenant ‘Dordrecht Popstad’ zetten podia, evenementenorganisatoren en horecaondernemers uit Dordrecht zich in voor versterking van het lokale popklimaat. Onder andere Poppodium Bibelot, muzikantencentrum Popcentrale en broedplaats DOOR plaatsten op vrijdag 18 september hun handtekening.

In de afgelopen jaren is er steeds meer popmuziek in de stad te vinden. “Er zijn tal van initiatieven die bijdragen aan een levendige popscene”, aldus David van Wijngaarden, directeur van Poppodium Bibelot. Samen met Sjoerd van Lee van muzikantencentrum Popcentrale en David Timmer van broedplaats DOOR nam hij het initiatief voor een convenant.

Het doel van het convenant is dat er gezamenlijk gewerkt wordt aan versterking van het popklimaat. Dat gebeurt niet alleen door partijen aan elkaar te verbinden en af te stemmen, maar ook door samen te bespreken wat er nodig is om de popscene nog verder te brengen. “Dordrecht heeft alle ingrediënten in huis om een popstad te zijn waar de livescene tot de top van Nederland behoort. Er wordt al veel samengewerkt op projectniveau, maar nog niet beleidsmatig. De komende tijd gaan we hier met elkaar aan werken.”

Ondertekenaars van het convenant zijn Bibelot, Popcentrale, DOOR, Big Rivers, BOD Events (o.a. Wantijfestival), Café De Vrijheid, Popronde, Dolhuis, D-Sound, Songbirds 078, Ifor.nl, Vogelnest, Velvet Music en Voorstraat Noord Festival. Het collectief komt drie keer per jaar bij elkaar. De uitwerking van ideeën vindt plaats in projectteams die eveneens enkele keren per jaar bijeenkomen.