Local Legends crowdfunding voor o.a. nachtcultuur

19 november 2020

Merlijn Poolman, nachtburgemeester van Groningen, heeft een crowdfunding platform voor de horeca in Stad (en daarbuiten) opgericht onder de noemer ‘Local Legends’.

Lees hier meer over Local Legends (Engels).

Samen met Ticketswap heeft Merlijn de brede crowdfunding opgezet waar alle horeca en evenementenorganisaties terecht kunnen. Niet alleen in Groningen, maar in vijftien landen tegelijk.

Er zijn bij behoorlijk wat nachtcultuur-ondernemers al forse bedragen opgehaald (soms wel met 5 cijfers).

Local Legends
Local Legends regelt alle technische en pr-aspecten van de crowdfunding. Van het opzetten, embedden op de site tot het voeren van de campagne. Zodat de nachtcultuur-ondernemer daar geen zorgen over heeft. Om de actie te voorzien van een kickstart en veel aandacht wordt op 28 november een online benefietavond georganiseerd met sprekers, live muziek en meer van dat. 

Het geld dat binnenkomt op de GoFundMe-pagina’s van de nachtcultuur-locaties kan door de deelnemende partijen direct opgehaald worden, de nood is immers hoog. Zo hoeven er geen doelen behaald te worden voordat er middelen worden uitgekeerd. En elke euro die binnenkomt gaat ook echt naar de nachtcultuur-ondernemer. Alle betrokken partijen, van Ticketswap, GoFundMe en Cosimo tot de nachtburgemeester doen dit gratis en voor niks, opdat de nachtcultuur de coronacrisis overleeft.