Lowlands en Solarfields gestart met realisatie solar carport

23 november 2020

Lowlands en Solarfields zijn afgelopen vrijdag gestart met de bouw van de grootste solar carport ter wereld. Het zonnepark wordt gebouwd op het Lowlands-parkeerterrein dat een oppervlakte beslaat van 35 hectare en biedt ruimte aan 15.000 auto’s.

De plannen voor het project werden al in januari aangekondigd. Jaarlijks moeten de 90.000 zonnepanelen zo’n 35.000.000 kWh aan stroom gaan produceren. Dat staat gelijk aan de stroombehoefte van 10.000 huishoudens of 100 festivalweekenden. Het project ging vrijdag van start door het plaatsen van de handtekeningen. “We zijn erg verheugd en trots dat ondanks de door het coronavirus ingewikkelde situatie en het niet doorgaan van Lowlands afgelopen zomer, de de bouw vandaag op onze parkeerterreinen van start gaat.” Het project moet in mei 2021 worden opgeleverd en de zonnepanelen zullen permanent op deze locatie blijven staan.

Lowlands-festival vindt jaarlijks plaats op een vaste locatie in Biddinghuizen. De organisatie is al jaren bezig om het festival te verduurzamen en het energieverbruik blijft hierbij een uitdaging. Per Lowlands-editie wordt circa 300.000 kWh elektriciteit verbruikt. Bijna alle elektriciteit wordt op dit moment opgewekt door generatoren. Met de aanleg van de solar carport, maakt het festival een enorme verduurzamingsslag.