Lowlands Science op zoek naar onderzoeksvoorstellen

14 februari 2019

Lowlands staat niet alleen in het teken van muziek, maar ook van cultuur en wetenschap. Voor het onderdeel Lowlands Science is het festival op zoek naar voorstellen voor een wetenschappelijk onderzoek die tijdens Lowlands kunnen worden uitgevoerd zou kunnen worden.

In het verleden onderzochten uiteenlopende organisaties als het Nederlands Forensisch Instituut, Radboudumc, RUG, Politieacademie, TU Delft, Universiteit Utrecht, Haagse Hogeschool, RIVM, LUMC, UvA en Hogeschool van Amsterdam onder meer de aanwezigheid van het ‘adventure gen’ bij bezoekers, de werking van hallucinaties en of festivalgangers een liefdesmatch zijn op basis van een DNA-test.

Vorig jaar onderzochten onderzoekers bijvoorbeeld of er met behulp van Artificial Intelligence (AI) een formule kan worden gemaakt voor het schrijven van goede rapteksten en of alcohol een positief effect heeft op het leren van een vreemde taal. Resultaten van eerdere Lowlands Science-onderzoeken zijn opgenomen in wetenschappelijke publicaties zoals Forensic Science International en Journal of Research in Crime and Delinquency.

Informatie over de voorwaarden is hier te vinden. Voorstellen kunnen t/m 13 maart ingezonden worden naar lowlandsscience@bkb.nl.