Lowlands Science wint Irispenning 2020

8 oktober 2020

Lowlands Science wint de Irispenning 2020 voor Excellente Wetenschapscommunicatie. De Irispenning is ingesteld om originele en effectieve vormen van wetenschapscommunicatie te bekronen.

Deze prijs is in 2019 in het leven geroepen door NEMO Science Museum, Rijksmuseum Boerhaave en Teylers Museum en bestaat uit een geldbedrag van tienduizend euro, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en een penning, vervaardigd door Jennifer Hoes.

In de media is er toenemende aandacht voor wetenschap, technologie en het maatschappelijke belang van wetenschappelijk en technologisch onderzoek. De Irispenning is ingesteld om deze ontwikkeling verder te stimuleren door originele en effectieve vormen van wetenschaps-communicatie te bekronen.

Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands en wordt georganiseerd door Lowlands, BKB en New Scientist. Ieder jaar worden wetenschappers, universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en vakgroepen uitgenodigd om wetenschappelijk onderzoek op het festival uit te voeren.