Bron

Oranjefonds

Lunchwebinar: Effectief meepraten & lobbyen bij gemeente of ministerie

19 november 2023

Het Oranje Fonds organiseert op 30 november 2023 van 12:00 tot 13:00 uur de gratis online lunchwebinar: Effectief meepraten & lobbyen bij gemeente of ministerie als sociaal initiatief.

In het webinar delen ervaren sociaal ondernemers en lobby experts hun ervaringen en tips vanuit de praktijk. Ook schuiven beleidsmakers aan. Wat is hun perspectief en hoe gaan zij om met sociale initiateven/sociaal initiatiefnemers.

Je kan je hier aanmelden.

Verschillende sprekers beantwoorden de vraag “Hoe kan ik effectief meepraten & lobbyen bij gemeente en ministerie?”. Sociale initiatieven delen hun tips en ervaringen: hoe krijgen zij hun initiatief en onderwerp op de (lokale) overheidsagenda? Maar ook beleidsmakers en bestuurders van gemeente, provincie of ministerie komen aan het woord.

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

  1. Waarom is het belangrijk om mee te kunnen en mogen praten met beleidsmakers en bestuurders?
  2. Hoe je dit praktisch aanpakt: wat werkt wel en wat werkt niet?
  3. Samen optrekken met anderen;
  4. De zin/onzin van inzetten van externe lobbykracht & wanneer wel/niet;
  5. Omgaan met (lokale) politieke en beleidscycli;
  6. Hoe & wanneer je weet of je lobbywerk invloed heeft gehad.

In het webinar delen ervaren sociaal ondernemers en lobby experts hun ervaringen en tips vanuit de praktijk. Ook schuiven beleidsmakers aan. Wat is hun perspectief en hoe gaan zij om met sociale initiateven/sociaal initiatiefnemers. Daarnaast deelt Boris Alberda, teamleider Kennis, Impact & Innovatie Oranje Fonds, kennis en praktijkvoorbeelden. De presentatie is in handen van Lisette Wellens.