Bron

Willem Twee

Foto

foto: Willem Twee

Marcia van den Wildenberg nieuwe directeur-bestuurder Willem Twee

18 juni 2024

Marcia van den Wildenberg nieuwe directeur-bestuurder Willem Twee

Met veel enthousiasme kondigt Willem Twee muziek en beeldende kunst in ‘s-Hertogenbosch de aanstelling aan van Marcia van den Wildenberg als nieuwe directeur-bestuurder.

Zij is de opvolger van Henri Broeren die per 1 september 2024 met pensioen gaat. Marcia heeft een indrukwekkende staat van dienst in de culturele sector en een passie voor kunst en muziek. Marcia van den Wildenberg heeft meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies binnen culturele instellingen en uitgebreide expertise en ervaring op zowel artistiek als zakelijk gebied.

Momenteel werkt zij als zakelijk directeur-bestuurder bij Stedelijk Museum Breda. Daarvoor was ze zakelijk directeur van Muziekgebouw Eindhoven en artistiek directeur bij poppodium De Vorstin in Hilversum.

“Ik ben vereerd en enthousiast om deze rol op me te nemen bij Willem Twee muziek en beeldende kunst. De organisatie bestaat in deze vorm pas zeven jaar, maar heeft inmiddels een indrukwekkende positie opgebouwd als het gaat om presentatie- en ontwikkelmogelijkheden voor kunstenaars en musici. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde team en tal van partners om een nog dynamischer cultureel aanbod voor publiek te realiseren,” aldus Marcia.

Winnie Sorgdrager, voorzitter Raad van Toezicht, merkt op: “We zijn erg blij met de komst van Marcia per 1 september en zien uit naar de samenwerking. Geboren in Den Bosch heeft ze in elk geval ‘de genen’ van de stad!”

Onder het leiderschap van Marcia zal Willem Twee muziek en beeldende kunst zich richten op het versterken van de kernactiviteiten, waaronder het organiseren van opvallende muziek- en kunstprogramma’s en de verhuur van de prachtige ruimtes in de voormalige sigarenfabriek, concertzaal de Toonzaal en de elektronische studio’s.

De aanstelling van Marcia van den Wildenberg markeert een nieuw hoofdstuk voor de organisatie die podia biedt voor o.a. pop, jazz, elektronische en klassieke muziek, en tentoonstellingsruimtes voor monumentale kunst, maar die zich nadrukkelijk ook presenteert als makersplek voor artistiek talent.