Martijn Swier nieuwe voorzitter MMF NL

16 mei 2019

Martijn Swier is de nieuwe voorzitter van MMF NL, de Nederlandse vereniging van muziekmanagers. Hij neemt de plek in van Rob Kramer, die de functie 2 jaar bekleed heeft. Het Music Managers Forum Nederland bestaat uit tientallen managers die gezamenlijk honderden artiesten vertegenwoordigen binnen de diverse genres van de popmuziek.

Het MMF wil enerzijds voorzien in de behoefte van artiestmanagers en 'self-managed' artiesten om te leren van ervaringen en expertise van collega-managers. Anderzijds is het bedoeld om een platform te creëren waar problemen en zorggebieden binnen de muziekindustrie kunnen worden besproken, zoals zaken rond rechtenorganisaties, contractvormen, BTW-vraagstukken, internationalisering en subsidies.

Martijn Swier voegt toe: “Ik vind het een eer om voorzitter te zijn van een vereniging bestaande uit managers van het beste wat de Nederlandse popmuziek te bieden heeft. Een belangrijke ambitie van het bestuur is ervoor te zorgen dat we in met name de urban-en dance-genres nog beter vertegenwoordigd zijn, dus dat staat hoog op de agenda!”