Meerderheid bezoekers wil niet wachten op corona-vaccin voor bezoek aan festival

11 juni 2020

Zestig procent van de evenementenbezoekers geeft aan niet te wachten tot er een corona-vaccin is, voor ze een event bezoeken. Dat blijkt uit het tweede deel van het grote corona-onderzoek, een initiatief van Denis Doeland, Marcel Pantera en Mark Heick.

Lees meer hier.

Ook  blijkt dat bezoekers kunnen leven zonder internationale sterren: acht op de tien bezoekers geeft aan ook naar een club of festival te gaan zonder buitenlandse artiesten. De verantwoordelijkheid voor het bewaren van afstand zal een uitdaging voor de organisatoren van evenementen worden. Zo’n 2.500 respondenten deden mee aan het onderzoek. Ruim 800 meer dan hij het vooronderzoek. Hieronder vindt je meerderde inzichten.

Zo’n 78 procent van de bezoekers geeft aan ook naar een festival of club te gaan als er geen buitenlandse artiesten optreden. Zo’n 29 procent geeft aan dat een kaartje hierdoor minder mag kosten en 39 procent vindt dat een kaartje hierdoor hetzelfde mag blijven kosten.

Tweederde houdt ticket of voucher, digitaal contact is nodig
Twee op de drie bezoekers geeft aan een voucher of eerder gekocht ticket te gebruiken, zodat ze een gepland event niet hoeven te missen. Bijna zes procent van de ondervraagden gaf aan geen geld retour of voucher te wensen. Slechts vier procent wil zijn of haar geld terug.