Meld je aan voor de online themasessie over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

2 februari 2023

Op dinsdag 21 maart 2023 kan je om 10.00 uur online in gesprek over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU).

Samen met Ella Broekstra, zelfstandig HR-professional en HR-manager bij Phion, wordt de RVU-regeling vanuit een HR-invalshoek bekeken, maar ook de juridische kant van het verhaal wordt niet vergeten: hoe leg je een RVU-regeling vast in een overeenkomst, kun of moet je de medewerker vrijstellen van werk en moet je een nieuwe arbeidsovereenkomst opstellen voor de periode dat de medewerker nog in dienst blijft?

Heb je nu al vragen over de RVU-regeling? Schroom niet en reageer onderaan de event-pagina!

Wat betekent de versoepeling van de RVU-regeling voor oudere werknemers?

Als oudere werknemer kan je mogelijk makkelijker eerder stoppen met werken. Jullie  werkgever betaalt tot eind 2025 minder belasting over de uitkering die hij je betaalt tot jouw AOW. Je kunt eerder stoppen met werken als je afspraken hebt met jouw werkgever hierover.

Geen extra belasting voor jouw werkgever

Mogelijk kom je in aanmerking voor een Regeling voor vervroegde uittreding (RVU). Jouw werkgever betaalt tot 31 december 2025 geen belasting over jouw RVU-uitkeringen als je maximaal 3 jaar voor jouw AOW stopt met werken. Dit geldt tot een bedrag van € 2.037 bruto per maand (bedrag 2023). Jouw werkgever is daardoor mogelijk eerder bereid om jou eerder te laten stoppen met werken en je de laatste 3 jaar voor jouw AOW te betalen. Eerder betaalde jouw werkgever nog 52% belasting over dit bedrag.

Belasting werkgever op uitkeringen boven € 2.037

Jouw werkgever betaalt wel belasting als jouw uitkering hoger is dan € 2.037 bruto per maand. De belasting betaalt hij dan over het bedrag vanaf € 2.037.

Wel belasting bij eerder dan 3 jaar voor AOW stoppen met werken

Stop je eerder dan 3 jaar voor je de AOW-leeftijd hebt bereikt met werken? Dan betaalt jouw werkgever wel de extra belasting over uw RVU-uitkeringen.