Melkweg organiseert benefiet voor Turkije en Syrië

21 februari 2023

Melkweg organiseert benefiet voor Turkije en Syrië

Ook poppodium Melkweg organiseert op 26 februari een benefiet voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Samen met filmplatform Cinetree en actrice Sinem Kavus slaan ze de handen ineen en organiseren we een liefdevolle filmavond met live muziek en voordrachten o.a. van Naaz, Nazmiye Oral & Meral Polat. Om stil te staan bij de situatie, maar vooral om geld in te zamelen voor Giro555.

Programma 

Tijdens het benefiet luister je o.a. naar optredens en voordrachten van Naaz, Merel Polat en Nazmiye Oral en kijk je naar korte films zoals Birds Fly Back van Jiyan Düyü en ANNEANNE van Aylin Öcalan. De presentatie is in handen van actrice Sinem Kavus. Tijdens de pauze is er de mogelijkheid om eten te kopen en daarmee te doneren aan kleinere initiatieven zoals Stichting Koerdische Rode Halve Maan (Heyva Sor a Kurdistanê).

*Het programma wordt de komende dagen verder aangevuld.

Opbrengst direct naar Giro555 en kleinere initiatieven

De volledige opbrengst van de ticketverkoop gaat naar Giro555; een samenwerkingsverband van Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. Deze partijen zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

In de pauze is er de mogelijkheid om eten te kopen en daarmee te doneren aan kleinere initiatieven zoals Stichting Koerdische Rode Halve Maan (Heyva Sor a Kurdistanê).

Lees hier meer