Mentoring voor startende zakelijk leiders

18 maart 2021

Het vak van zakelijk leider is een zeer gecompliceerd en veeleisend vak: een balancing act. Cultuur+Ondernemen ontwikkelde een programma voor zakelijk leiders in de culturele sector, waaraan startende zakelijk leiders van culturele organisaties kunnen deelnemen en ervaringen bespreken met ervaren vakgenoten.

 

Veel zakelijk leiders in de culturele sector zijn vanuit een heel andere achtergrond ‘in hun functie gegroeid’: de artistiek leider die er zakelijke taken bij kreeg of de zakelijk leider die eerst vooral maker was.

Het is niet eenvoudig om als zakelijk leider te blijven reflecteren. Handelen heeft noodgedwongen vaak de overhand. Startende zakelijk leiders vragen zich soms af: hoe doen andere, meer ervaren, zakelijk leiders dit?

Dit programma biedt deze zakelijk leiders de mogelijkheid om ervaringen te bespreken met een meer ervaren vakgenoot. Een dialoog tussen de generaties, tussen zakelijk leiders met een verschillend aantal vlieguren, maar nadrukkelijk zonder dat er sprake is van hiërarchie. 

Lees hier alles over het programma