Bron

Music Declares Emergency_NL

Menukaart Music Declares Emergency

13 februari 2023

Menukaart Music Declares Emergency

Music Declares Emergency (MDE), gelanceerd in juli 2019, is een onafhankelijke groep, zonder partijpolitieke of commerciële banden. MDE gelooft in de kracht van muziek om de noodzakelijke culturele veranderingen te bevorderen om een groenere, eerlijkere en betere toekomst te creëren.

Op het Congres Podia Festivals Evenementen, ADE en ESNS heeft MDE verschillende ideeën & acties voor 2023 besproken. Aan sommige wordt al gewerkt wordt, andere vragen nog om een vervolg. Dankzij de verschillende brainstorms is er ook een menukaart samengesteld.

Menukaart Music Declares Emergency (NL)

Het Nederlandse DME team heeft zich door de verschillende brainstorms met de sector laten inspireren en heeft als gevolg een handig en inspirerend menu samengesteld. Het menu bevat concrete opties die je als muziekprofessional kan oppakken in 2023.

Ontdek de menukaart hier.

Over Music Declares Emergency

MDE streeft ernaar alle delen van de muziekindustrie te vertegenwoordigen, ongeacht genre, rol, geslacht, ras, seksualiteit of status, en wordt geleid door individuen die verenigd zijn door een diepe bezorgdheid over de klimaat- en ecologische noodsituatie waarmee iedereen momenteel wordt geconfronteerd. MDE vindt dat de muziekindustrie, vanwege haar unieke uitdagingen, haar eigen groep nodig heeft om dit debat te stimuleren.

MDE gelooft dat het vergroenen van de muziekindustrie een noodzakelijk onderdeel is van het creëren van een vruchtbare omgeving voor artiesten om zich uit te spreken en hun eigen werk rond klimaat te creëren. Ze werken samen met  partnerorganisatie Julie’s Bicycle, om verandering binnen de branche te coördineren en te activeren.