Minister stelt onderzoek in over prijs van tickets Tomorrowland

8 februari 2018

Kris Peeters, de Belgische minister van Consumentenzaken, gaat een onderzoek instellen over de prijs van de tickets voor Tomorrowland. Dat zei Peeters in het radioprogramma De Inspecteur.

De minister deed die uitspraak nadat veel consumenten klaagden over de prijs van de kaarten. De organisatie zou verschillende bijkomende kosten op de rekening hebben gezet, zoals betalingskosten en verpakkingskosten, wat volgens de wet niet mag. Organisaties zijn volgens de e-commercewet verplicht om een all-inprijs te vermelden.

Tomorrowland zegt in een reactie in De Morgen dat de organisatie de wet niet heeft overtreden. "Volgens onze verantwoordelijke mag dat ook, maar we wachten nu natuurlijk af wat de economische inspectie zegt", stelt woordvoerster Debby Wilmsen in de krant. "Het gaat om kosten die volgens ons niet eigen zijn aan het festivalticket.”

Volgens De Morgen riskeert Tomorrowland een boete van 80.000 euro. Die kan oplopen tot 200.000 euro als blijkt dat het festival te kwader trouw heeft gehandeld.

De 2018-editie van Tomorrowland is helemaal uitverkocht. Alle 400.000 tickets waren in minder dan een uur verkocht.