Motel Mozaïque oprichter Harry Hamelink ontvangt Cultuurpenning

14 september 2023

Hamelink ontving de Cultuurpenning op 13 september j.l.

"Al decennialang is Hamelink actief in de culturele sector, zonder op de voorgrond te treden. Centraal in alles wat hij doet, staat het verder brengen van de mensen om hem heen. Van jongerencentrum Quasi in IJsselmonde, tot Nighttown en Rotown, festival Motel Mozaïque en Parfum de BoemBoem. Onze winnaar maakte overal indruk met zijn kennis en betrokkenheid. Een boegbeeld voor de sector waarop de stad trots mag zijn,” aldus de jury.

Gemeente Rotterdam rijkt jaarlijks één Cultuurpenning uit aan iemand met een bijzondere prestatie op cultureel gebied. Een commissie van deskundigen draagt elk jaar 3 kandidaten voor aan de wethouder van cultuur. De wethouder vertelt het college wie hij heeft gekozen.

De Cultuurpenning wordt gegeven tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen: ‘24 uur Cultuur’. Bij de penning hoort de Cultuurspeld. De speld kan gedragen worden om te laten zien dat die persoon de penning heeft gekregen. Bij de penning hoort ook een geldbedrag van 5.000 euro. Dit is geld voor een project van de winnaar. Dat project is belangrijk voor zijn of haar sector.