Nederlandse evenementenbouwers slaan de handen ineen

1 juni 2020

Op 29 mei is de Alliantie van Evenementenbouwers gelanceerd. Deze bestaat uit een grote groep Nederlandse evenementenbouwers, die gezamenlijk een brede vertegenwoordiging vormen van de totale evenementensector. De alliantie vraagt aandacht voor het belang van sport, cultuur en entertainment in onze samenleving.

Doel: wat kan wel? 
Doel is om met overheden lokaal en nationaal te overleggen en te focussen op wat er straks allemaal, onder voorwaarden, weer WEL mogelijk is.

Sport, cultuur en entertainment samen 
Het is voor het eerst dat sport- en cultuur in één koepelorganisatie samenwerken. Dit vanuit het besef dat de evenementensector nog te veel versnipperd was. In deze tijden verbindt hetzelfde belang iedereen. ‘Eenheid in  verscheidenheid’. Zodoende omvat de Alliantie van Evenementenbouwers partijen uit de sport, cultuur en entertainmenten vanuit de volle breedte, van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden.

“Schouder aan schouder zijn we in staat en van plan een nieuwe toekomst voor onze evenementen in te richten. We koesteren die ambitie omdat we ons verantwoordelijk voelen voor ons publiek en onze branche. Gezamenlijk en samen met de overheid willen we festivals, wedstrijden, voorstellingen, evenementen, kortom: vermaak, cultuur, recreatie en sport teruggeven aan de liefhebbers. Op een manier die – zoals in het verleden altijd al ons uitgangspunt was – veilig en gezond is voor iedereen. We gunnen onze artiesten en atleten weer de podia waar hun virtuositeit in volle glorie straalt”, zo schrijft de alliantie in het op 29 mei  gepresenteerde pamflet.

De VNPF is als branchevereniging onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Het gepresenteerde pamflet is hier te downloaden. Meer informatie: www.evenement enbouwers.org