“Nederlandse festivals verwachten in 2019 19,5 miljoen bezoekers”

2 april 2019

Dit jaar verwachten de 1115 festivals in Nederland in totaal 19,5 miljoen bezoekers. Dat concludeert EM-Cultuur in haar Festival Overzicht 2019. Vergeleken met vorig jaar zijn er dit jaar aanzienlijk meer festivals. Dit terwijl het aantal festivals de afgelopen jaren langzaam afnam. 

Onlangs zijn 1275 festivals in Nederland en België geactualiseerd voor het culturele adressenbestand AdresData. Dit levert een schat aan informatie op die EM-Cultuur deelt in dit Festival Overzicht 2019.

EM-Cultuur heeft gekeken naar het aantal festivals en het aantal bezoekers per provincie. Vergeleken met vorig jaar worden er dit jaar 1,3 miljoen meer bezoekers verwacht. Een verklaring hiervoor is dat er ook meer festivals zijn ten opzichte van de vorige jaren, waardoor er automatisch ook meer bezoekers worden verwacht.

EM-Cultuur heeft ook gekeken naar het aantal festivals en bezoekers per maand. Alle cijfers hebben ze verwerkt in een grafiek. Ze zien dat juni met 145 festivals de drukste maand is. Ook augustus (138 festivals) en mei (133 festivals), zijn drukke maanden. De maand juli heeft opvallend minder festivals (110) dan de maanden naast zich. Vergeleken met de cijfers van vorig jaar, is vooral augustus in aantal festivals gestegen. Er zijn in augustus maar liefst 37 festivals bij gekomen.

Bekijk hier het volledige artikel.

Zelf ook gebruik maken van festivalgegevens en een actueel adressenbestand van de culturele sector? AdresData biedt de meest complete en actuele database met meer dan 9.000 organisaties en 16.000 contactpersonen. VNPF-leden krijgen hierbij een exclusieve korting van 15%. Kijk hier voor meer informatie.