Nieuw Cultuurmakersfonds voor professionele makers zonder meerjarige subsidie

8 juni 2020

Professionele makers (stichtingen of collectieven) in de beeldende kunst, theater, film, dans, muziek en letteren (performance, lezing) die géén meerjarige subsidies van overheden of overheidsfondsen ontvangen, kunnen vanaf 11 juni om 9:00 uur een aanvraag indienen via de website van het Cultuurfonds.

Twee miljoen
Met op dit moment een budget van twee miljoen euro opent het Cultuurmakersfonds donderdagochtend 11 juni om 9:00 uur het online aanvraagloket op www.cultuurfonds.nl/voorwaarden-cultuurmakersfonds. De regeling is bedoeld voor professionele makers die door de huidige crisismaatregelen hard zijn geraakt. Stichtingen en collectieven kunnen geld aanvragen om nog dit jaar een project te realiseren dat qua inhoud, oorsprong en/of opzet gerelateerd is aan de coronacrisis. De aan te vragen bedragen variëren van minimaal € 5.000 tot maximaal € 50.000.

Voorwaarden
Lees hier alle voorwaarden en de procedure. Voldoe je aan de criteria? Dien dan vanaf 11 juni je projectplan in. Om 9:00 uur vind je hier het online aanvraagformulier.

Fonds aanvullen  
Gezien de noden in de culturele sector is de verwachting dat de twee miljoen snel besteed zal zijn. Daarom ontwikkelt het Cultuurfonds een nieuwe campagne om met de hulp van velen het fonds weer aan te vullen en de regeling hopelijk later opnieuw open te kunnen stellen.

Cultuurmakers
Het Cultuurfonds zorgt ervoor dat het geld dat via het Cultuurmakersfonds wordt besteed daar terecht komt waar het nu het hardst nodig is: bij makers die geen langdurige subsidie krijgen. Het gaat om bijzondere en kwetsbare kunstvormen, van acteurs, auteurs, beeldend kunstenaars, choreografen, componisten, curatoren, dansers, dichters, film/documentaire- en theatermakers, fotografen, (mode)vormgevers, musici, scenaristen, spoken word-artists en vele andere makers die cultuur levend houden.