Bron

ondernemen.nl

Nieuw informatiepunt voor de werkgever: checkjestageplek.nl

24 april 2024

Sinds 23 april is er een informatiepunt om werkgevers te helpen hun stages zo optimaal mogelijk in te richten: www.checkjestageplek.nl.

Deze website staat vol met tools tips en goede voorbeelden, en wordt voortdurend bijgewerkt. Elke dag zien ondernemen.nl dat er al veel goed gaat bij mbo-stages, mede dankzij zo’n 250.000 erkende leerbedrijven. Dat is fijn, maar het kan natuurlijk altijd beter! Om dat voor elkaar te krijgen, is in 2023 het Stagepact mbo ondertekend door o.a. het ministerie van OCW, SBB, de MBO Raad, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Het belang van goede mbo-stages

Op deze dynamische arbeidsmarkt hebben we ieder talent keihard nodig. Daarom is het belangrijk om als bedrijfsleven te investeren in jonge mensen. Tijdens een stage maken studenten kennis met de arbeidsmarkt. Als werkgever vervul je dus een belangrijke maatschappelijke rol. Daarnaast kun je met een tevreden stagiair ook meteen je employer branding versterken. En wie weet, is jouw stagiair later je werknemer.

Over het Stagepact

Samen met alle partners in het Stagepact maken ze zich komende jaren hard voor een fijne eerste kennismaking van mbo-studenten met de arbeidsmarkt. Vier speerpunten staan centraal in het Stagepact:
  • Goede stagebegeleiding, vanuit school en de werkgever
  • Voldoende stageplekken
  • Geen stagediscriminatie
  • Passende vergoeding
Lees ook: Goede stagebegeleiding biedt volop voordelen, voor studenten én je bedrijf, waarin Herbert van Oord (van HISWA-RECRON) uitlegt hoe goed stagebegeleiding geregeld is in zijn branche.