Nieuw leiderschapsprogramma Academie voor Cultuurmanagement

21 maart 2018

De Academie voor Cultuurmanagement start per september 2018 nieuwe Leiderschapsbijeenkomsten. Dit jaar wordt samengewerkt met de Amsterdam Business School. Voor VNPF-leden geldt een korting van 15%.

Leidinggeven aan een culturele organisatie is een strategie kiezen, ondernemen en managen in een bijzondere context. Met drie kernachtige inspiratiesessies in de Amsterdamse Academische Club ben je bijgepraat voor veranderende tijden.

Op actuele thema’s deel je in de ervaring van andere branches en van goede voorbeelden uit de cultuur. Daarop reflecteren we met de Amsterdam Business School – met de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is er uiteraard voloptijd om in gesprek te gaan met de andere deelnemers.

De thema's zijn verdeeld in drie deelsessies:

25 september 2018: kwaliteit en positionering

Voor leiders in de culturele sector staan kwaliteit en waarde voortdurend bovenaan de agenda. De manieren om kwaliteit en waarde te bewijzen zijn verschillend, maar volgen een aantal kernprincipes, verklaard in de wetenschap. Hoe herken je waarde die al aanwezig is in de organisatie en hoe vertaal je kwaliteit naar de buitenwereld? Bij deze bijeenkomst leer je hoe en wie overtuigd moet worden en waar de schaarse aandacht van de leider strategisch op gericht moet zijn.

6 november 2018: innoveren in netwerkverband

Om te komen tot nieuwe producties, om nieuw publiek te bereiken of om te komen tot nieuwe manieren van werken, is samenwerking noodzakelijk. Steeds vaker werken we samen in complexe netwerkverbanden. Welke posities en rollen zijn er in zo’n netwerk? Hoe maak je er een succes van?

15 januari 2019: van klanten naar vrienden

Bezoekers écht betrekken en tevreden stellen, ze verleiden tot een herhaalbezoek – of wellicht zelfs tot donaties of vrijwilligerswerk vraagt om een uitnodigende houding en oprechte aandacht, maar is dat genoeg?

 

Bekijk hier de brochure en aanmelden voor één of meerdere sessies kan hier.

 

Voor meer aanbod van de Academie voor Cultuurmanagement kijk je hier. Voor VNPF-leden geldt een korting van 15%.