Nieuw platform in de culturele sector

28 februari 2020

Cultureon is een netwerk voor professionals in de culturele sector die zelf niet creëren maar voorwaarden scheppen, zodat kunstenaars, musici, dansers, theatermakers en dichters hun werk kunnen maken. 

De managers, directeuren en bestuurders van Cultureon delen hun kennis en ervaring en versterken zo de sector van binnenuit. Voorzitter Cor Wijn zegt hierover: “Met Cultureon willen we de culturele sector vitaliseren. Kunst en cultuur wordt steeds meer gezien als een motor voor gelijke kansen en emancipatie. Tegelijkertijd zijn cultuursubsidies blijvend verlaagd de afgelopen jaren. Die tegenstelling vraagt om slim beleid en bedrijfsvoering met oog voor de lange termijn.”

Het netwerk van Cultureon is sectorbreed en brengt de kennis van kleinere en grotere organisaties en overheden samen. De leden signaleren ontwikkelingen in de sector, bespreken onderwerpen die de komende jaren het beleid gaan domineren en beïnvloeden het debat rond kunst, cultuur en erfgoed. Vanaf vandaag verschijnen op www.cultureon.nl regelmatig journalistieke verhalen over thema’s die spelen binnen kunst en cultuur.

 

Cultureon is een initiatief van: Agnes Vugts, Allard Bentvelsen, Ariane van Heijningen, Christel Portegies, Cor Wijn, Cynthia Dekker, Fieke Krikhaar, Hanneke Wiersma, Hugo Verweij, Janita Tabak, Johan Boonekamp, Josephine Lemmens, Koen Hilberdink, Marina den Braber, Maurits Haenen, Melanie Tangkau, Michelle van der Sluis, Mirjam Flik, Noud van de Rhee, Paul van Oort, Ronald Spanier en Will van der Weijden.