Nieuwe coronamaatregelen per woensdag 14 oktober 22:00 uur

14 oktober 2020

Op dinsdagavond 13 oktober maakte het kabinet nieuwe landelijke coronamaatregelen bekend, ingaande per woensdag 14 oktober om 22:00 uur. De verwachting is dat deze maatregelen vier weken van kracht blijven.

  • Bekijk hier de nieuwe maatregelen.
  • Bekijk hier het fact sheet gedeeltelijke lockdown. 
  • Download hier de routekaart.

Daarnaast werd er een routekaart gepubliceerd, die meer duidelijkheid moet geven over mogelijke maatregelen in de nabije toekomst. NB dit is een andere routekaart dan die de VNPF eerder heeft gepubliceerd. Deze is offline gehaald.

Belangrijkste consequenties voor poppodia en -festivals samengevat (meer info volgt later):

  1. De maatregelen duren vier weken, maar er kan 'opgeschakeld'  (terug lijkt niet realistisch) worden. Over twee weken maakt het kabinet de eerste check en de daaruitvolgende vervolg maatregelen duidelijk,
  2. Horeca-activiteiten zijn niet mogelijk. Horecafunctie is geheel niet toegestaan. Alle eet- en drinkgelegenheden in publieksruimten blijven gesloten.
  3. Evenementen/festivals worden verboden. Dit verbod geldt niet voor verrichtingen van vermaak in een gebouw, die behoren tot de reguliere exploitatie van bioscopen, filmhuizen, concertzalen, podia voor alle genres van muziek, theaters en hiermee vergelijkbare culturele instellingen.
  4. Groepsgrootte bezoekers maximaal 30 personen (exclusief personeel) per zaal/ruimte, geen ontheffingen meer.
  5. Er is geen landelijke beperking meer qua sluitingstijden.
  6. Mondkapjes wil men verplichten. Voorlopig blijft dit een dwingennd advies. Zodra e.e.a. juridisch is uitgezocht, volgt de verplichting.
  7. Thuiswerken blijft de norm (tenzij echt niet anders kan).