Nieuwe directeur én nieuwe programmeur Poppodium Boerderij

15 januari 2024

Nieuwe directeur én nieuwe programmeur Poppodium Boerderij

Twee bekende gezichten binnen Poppodium Boerderij vervullen vanaf dit jaar een nieuwe rol.

Met ingang van 1 februari 2024 wordt Janine Karlas (34) de nieuwe directeur van Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Zij volgt Arie Verstegen (64) op, die sinds 2000 werkzaam is bij de Zoetermeerse poptempel. Arie vervulde een dubbelfunctie; deze wordt opgesplitst. Ron Ouwehand (30) is vanaf heden de nieuwe programmeur.

Arie is al bijna 25 jaar het gezicht van Poppodium Boerderij. Hij gaat nog niet met pensioen, maar blijft de komende tijd betrokken als adviseur van Poppodium Boerderij. “Ik draag mijn kennis, ervaring en netwerk graag over. Ik heb alle vertrouwen in het nieuwe team en blijf voorlopig betrokken bij Poppodium Boerderij”, aldus Arie.

Janine bezocht op 18-jarige leeftijd voor het eerst een concert in Poppodium Boerderij. “Wat ik mij van dit eerste bezoek herinner is de sfeer en de saamhorigheid. Na dit concert heb ik mij vrijwel meteen aangemeld als vrijwilliger.”  In haar rol als productieleider ontwikkelde Janine haar leidinggevende capaciteiten en leerde ze de popsector steeds beter kennen. De afgelopen jaren heeft Janine zich bezig gehouden met marketing, beleidszaken en ondersteuning van de directie. Talentontwikkeling (voor én achter de schermen) is voor haar dan ook een belangrijke pijler voor de toekomst: “Ik ben dankbaar voor de kansen die de Boerderij mij heeft geboden om mijzelf te ontwikkelen. Dat gun ik anderen ook!“

Programmeur Ron Ouwehand is een groot muziekliefhebber. Ook hij begon ruim 9 jaar geleden als vrijwilliger bij de Boerderij; de zaal die met zijn programma het dichtst bij zijn persoonlijke muzieksmaak staat. Sindsdien heeft Ron veel ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd. Zijn langgekoesterde wens om van muziek zijn werk te maken wordt nu werkelijkheid. “Ik vind het een geweldige kans en uitdaging om als programmeur van de Boerderij aan de slag te gaan. Ik streef ernaar de vertrouwde programmering van de Boerderij voort te zetten en tegelijkertijd te verbreden met het oog op de toekomst.”