Nieuwe directeur GIGANT, markant in cultuur

7 november 2018

Per 1 december 2018 is Dirk de Bruin de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur te Apeldoorn. De Raad van Toezicht van het cultuurbedrijf in Apeldoorn heeft de Bruin officieel benoemd.

De Bruin is 50 jaar en studeerde sociale geografie en bedrijfskunde. Na een loopbaan bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft stapte hij in 2006 over naar de culturele sector. Hij werkte als zakelijk leider/directeur bij Jeugdtheaterschool Rabarber, wijktheater Laak en het Openluchttheater in Den Haag. Na een korte periode bij het Animatiefilmfestival in Utrecht ging hij vervolgens aan de slag als zakelijk leider bij hippiecentrum en festivallocatie Ruigoord en het internationale theater- en muziekfestival Afrovibes, beiden in Amsterdam. Vanaf 2014 werkte Dirk als hoofd bedrijfsvoering bij Rialto Filmtheater in Amsterdam. In zijn vrije tijd is Dirk bestuurslid bij culturele broedplaats/poppodium Cinetol in Amsterdam en fondsenwerver bij Humanitas Utrechtse Heuvelrug.

Dirk groeide op in Ede en woont momenteel met zijn gezin in Amerongen. Hij kijkt er naar uit op niet al te lange termijn te verhuizen naar of vlakbij Apeldoorn

De Bruin over zijn nieuwe functie als directeur van GIGANT, markant in cultuur: “Er ligt een mooi meerjarenplan van Loek Sijbers waar het personeel, de gemeente, de Raad van Toezicht en ikzelf ons heel goed in kunnen vinden. Binnen dat kader zie ik GIGANT de komende jaren stap voor stap verder groeien naar een lokale ontmoetingsplek met zowel regionaal als (inter)nationaal aanbod. Waar vrijwilligers een centrale plek innemen en Apeldoorns publiek meer wordt geboden dan professionele (pop)muziek, theater- en filmvoorstellingen. Een culturele hotspot in de streek, waar een betaalbare plek voor serieus cultuuronderwijs wordt geboden. Een plek waar we samenwerken met cultuurcoaches, scholen en eigenlijk: wie maar wil. De deur staat open.” 

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van de nieuwe directeur. Dirk neemt het stokje over van Arjen Davidse die per 1 oktober afscheid nam van GIGANT. GIGANT gaat o.l.v. de nieuwe directeur met vertrouwen en enthousiasme aan de slag voor alle inwoners van Apeldoorn.