Nieuwe directeur NN North Sea Jazz Festival

14 oktober 2024

Na twintig jaar neemt per 1 november a.s. Jan Willem Luyken afscheid als directeur van het NN North Sea Jazz Festival.

Luyken wordt Chief Commercial Officer (CCO) bij MOJO. Zijn opvolger is Irene Peters. Irene is momenteel Zakelijk Directeur bij de Ziggo Dome en wordt dus directeur van het NN North Sea Jazz Festival.

Jan Willem Luyken begon in 2006 als festivaldirecteur en heeft destijds de transitie van het festival van Den Haag naar Rotterdam begeleid. Het succesvolle festival is in de loop der jaren fors gegroeid, verder geprofessionaliseerd en wordt internationaal erkend als een van de belangrijkste jazzfestivals ter wereld. Als CCO wordt Jan Willem Luyken verantwoordelijk voor het gehele commerciële beleid van het bedrijf en voor de afdelingen Sponsoring/Brand Partnerships, Hospitality, Ticketing en Marketing/Communicatie. Vanaf 2002 tot 2006 was hij al werkzaam bij MOJO als hoofd Marketing & Communicatie.

Luyken:

“Het was een groot voorrecht om directeur van nn north sea jazz te mogen zijn – een absolute droombaan; zeker voor iemand die al op jonge leeftijd als bezoeker op het festival kwam. De afgelopen twintig jaar heb ik met hart en ziel aan dit geweldige festival mogen werken. Ik ben mijn collega’s, partners en iedereen die hieraan heeft bijgedragen ongelofelijk dankbaar voor de samenwerking en deze onvergetelijke tijd. Na twee decennia voelde ik echter dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Als cco kijk ik ernaar uit om mijn ruime ervaring bij mojo in te zetten om onze strategie op het gebied van marketing, sales en sponsoring verder te ontwikkelen en te versterken.”

Irene Peters is ooit als stagiaire bij het North Sea Jazz festival begonnen en heeft vervolgens tot haar overstap naar de Ziggo Dome in 2010 bij MOJO gewerkt als o.a. Manager HR en lid van het Management Team. Irene is vanaf het prille begin als directielid betrokken bij de (op)bouw van de Ziggo Dome. De Ziggo Dome is uitgegroeid tot een van de meest gewilde venues van Nederland. Irene Peters is groot jazzliefhebber en in combinatie met haar managementervaring de gedroomde kandidaat als opvolger van Jan Willem Luyken.