Nieuwe impuls voor pop in Limburg

14 maart 2019

Talentontwikkeling, innovatie of samenwerking: Limburgse muziekprojecten met één of meer van deze doelen kunnen door een nieuwe regeling extra financiële steun aanvragen. Samen stellen stichting Pop in Limburg en het Cultuurfonds Limburg een totaalbedrag van €35.000,- beschikbaar.

Dynamische popsector
Pop in Limburg is gemotiveerd om de huidige dynamiek in de Limburgse popsector met zogenaamde 'Impulsregeling Popmuziek Limburg' voort te zetten. Bij voorkeur wordt er gezocht naar projecten met een innovatief karakter, of die gericht zijn op talentontwikkeling of samenwerking.

Lokale trends
“Afgelopen jaar waren we in de gelegenheid om bij te dragen aan specifieke popmuziekprojecten in onder andere Muziekcentrum de Bosuil in Weert, Muzikantine in Horst aan de Maas, ECI Cultuurfabriek in Roermond en Stg. Popmuziek Eijsden-Margaten. Deze projecten waren specifiek gericht op lokale trends en ontwikkelingen en sluiten heel erg aan bij de professionalisering van de lokale en provinciale popsector,” aldus Paul Moerel, directeur van Pop in Limburg.

Tweede regeling
Dit is de tweede regeling die Pop in Limburg en Cultuurfonds Limburg samen lanceren in 2019. Pop in Limburg investeert € 30.000,- in deze regeling, en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg € 5.000,-. De stimuleringsregeling voor programmering bij kleine podia en festivals werd al eerder dit jaar aangekondigd.

Bekijk hier het volledige artikel.