Nieuwe subsidie voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

5 juli 2022

Voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed of zij die bezig zijn met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is de nieuwe subsidieregeling 'duurzaam maatschappelijk vastgoed' (DUMAVA) mogelijk interessant.

Voor deze regeling is € 150 miljoen beschikbaar gesteld en aanvragen kan vanaf maandag 3 oktober 2022 tot 31 december 2023.

DUMAVA aanvragen? Start met voorbereiden
Wilt u DUMAVA aanvragen? We raden u aan alvast te starten met het voorbereiden van de aanvraag. U kunt bijvoorbeeld controleren of u aan alle voorwaarden voldoet, het aanvraagproces doornemen en alvast een energieadvies laten uitvoeren. Informatie hierover vindt u op de subsidiepagina. Daarnaast verwachten wij begin augustus een concept van het aanvraagformulier op deze pagina te plaatsen. Op deze manier weet u nog beter wat er van u gevraagd en verwacht wordt.

We helpen u op weg!
Op 13 september van14:00 tot 15:00 uur organiseren we een webinar over deze nieuwe subsidie. Hierin vertellen we alles over de regeling en het aanvraagproces. Zo helpen we potentiële aanvragers op weg. Aanmelden voor het webinar kan via de evenementenpagina. Kunt u op 13 september niet live meedoen? Meld u dan toch aan. U ontvangt dan na het webinar een terugkijklink.

Waarom DUMAVA?
DUMAVA is er specifiek op gericht eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om op korte termijn stappen te maken met het verduurzamen van hun gebouw. Dit is erg belangrijk, want Nederland moet in een snel tempo de CO2-uitstoot verder verlagen en het aardgasverbruik verminderen. Dat staat in het programma Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving, dat onderdeel is van de Nationale Woon- en Bouwagenda.

Bekijk hier het bericht op de website van de RVO.