Nominaties IJzeren Eierbal 2020 bekend

17 december 2019

3voor12 Reikt in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) tijdens Eurosonic Noorderslag voor de vierde keer de IJzeren Eierbal uit aan een groot talent uit de Nederlandse live popsector. Dit zijn de drie genomineerden. 

Dirk Baart (EKKO, Into The Great Wide Open e.a.)  

Baart heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd (22) al een indrukwekkend cv in de live-popsector opgebouwd. Hij is als programmeur en marketeer actief voor o.a. EKKO, Into The Great Wide Open en Valkhof Festival. Baart combineert beide disciplines en laat met een bijzonder brede muzikale interesse zien dat hij ontegenzeggelijk onderdeel uitmaakt van een nieuwe generatie die niet meer in hokjes denkt. Daarnaast is hij ook een journalistiek talent, getuige zijn betrokkenheid bij verschillende platformen, waaronder het mede door Baart opgerichte Front. Daar publiceert hij diepgaande interviews en longreads over (pop)muziek. Baart laat zich omschrijven als een proactieve, creatieve, oplossingsgerichte collega. Een schakel tussen kantoor en ‘vloer’. Geen ‘haantje’, maar een ‘verademing’ die bruist van nieuwe en vaak relevante ideeën op muziekgebied. Bovendien brengt hij die allemaal zeer bedachtzaam en beheerst tot uitvoering. 

 

Janna Albada (Welcome To The Village, Thomas Azier, e.a.)  

Tourmanager, logistiek chef, vrijwilligerscoördinator, organisator Popronde, plugger, promotor, assistent directeur het zijn zo maar wat functies die Albada (26) bekleedt of onlangs heeft bekleed.  
In no time groeide ze door van stagiair naar productieleider bij de Grote Prijs Van Nederland. Ze deed de Popronde in Utrecht explosief groeien door slim samen te werken met aanwezige lokale partijen. In de tussentijd werd ze boeker bij Agents After All. Het productievak bleef echter lonken. Opdrachtgevers als Amsterdam Dance Event, TivoliVredenburg, Into The Great Wide Open staan in de rij voor haar professionaliteit. Ze is ook nog steeds tourmanager van Thomas Azier, werkt als promotie manager bij LAB Music en werkt nu ook in een stevige managementfunctie bij Welcome To The Village. Het is altijd hollen, nooit stil staan. Als collega is ze recht door zee, soms streng ook, maar bovenal zorgzaam en een humoristisch sfeermaker. 

 

Mijndert Rodolf (013, WOO HAH!)  

Rodolf (26), van oorsprong pionierend dance marketeer bij 013, is in korte tijd doorgegroeid tot een stevige pijler binnen het programma- en marketingbeleid van dit grote podium. Met zijn absorbtievermogen is hij een doeltreffende bruggenbouwer die zijn besluiten neemt op basis van een lepe mix van fingerspitzen, onderbuikgefühl en evidence based materiaal. Met kennis van zaken, overtuiggingskracht en lef heeft Rodolf als een ware ondernemer een niet te verwaarlozen rol gespeeld in het neerzetten van de nachtprogrammering van 013. Daarnaast werpt hij zich op voor niet westerse programmering. De manier waarop hij dat doet overstijgt de verantwoordelijkheid en het takenpakket van een marketeer. Als haast strategisch beleidsmedewerker pakt hij dat zeer grondig aan met zijn kenmerkende drive en intelligentie. Een zegen om mee te werken.  

 
Wat is de IJzeren Eierbal?? 
De IJzeren Eierbal wordt sinds 2017 uitgereikt aan een aanstormend talent uit de Nederlandse livesector. Iedereen werkzaam in de live-muzieksector en niet ouder dan 27 kan worden voorgedragen.?Dit jaar werden 19 talenten voorgedragen. Er zijn jaren met meer voordracvhten geweest, maar nooit eerder was de concurrentie zo groot. De sector bruist van het talent. 
De IJzeren Eierbal 2020 wordt zaterdag 18 januari 2020 uitgereikt tijdens de avond van de  
IJzeren Podiumdieren op Eurosonic Noorderslag. Eerdere winnaars zijn?Jochem Winterwerp?, Timo Spruitenburg en Lane Reckman.