Bron

codedi.nl

Nominaties voor de &Awards zijn open!

30 mei 2024

De &Awards zetten jaarlijks een project én een professional in de schijnwerpers die zich hebben ingezet voor D&I.

Je kunt nu je nominaties inzenden! De &Awards project- & persoonsprijs zijn bedoeld als stimulans, waardering, voorbeeld en inspiratie naar andere organisaties in de culturele sector. Een onafhankelijke jury van deels eerdere prijswinnaars en deels vakexperts selecteert op basis van inhoud een winnaar. Iedereen kan tot en met 1 september 2024 een project of persoon nomineren. Jezelf nomineren is niet toegestaan.

Twee prijzen

Cultuur verbindt mensen en verrijkt. Het is daarom belangrijk dat de cultuursector ook de brede diversiteit in onze samenleving representeert. Er is nog een wereld te winnen om tot een gelijkwaardige en toegankelijke cultuursector voor alle makers, producenten, werkenden en publiek te komen.

Ze reiken in 2024 twee prijzen uit:

  • &Award Projectprijs 2024
    &Award + geldbedrag van €20.000- voor een project dat op het gebied van diversiteit en inclusie een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt.
  • &Award Persoonsprijs 2024
    &Award + geldbedrag van € 5.000 voor een persoon die een zichtbare en onderscheidende bijdrage heeft geleverd op het vlak van diversiteit & inclusie.

Dit kan een theater zijn dat veelvuldig werk van (nieuwe) cultureel diverse makers programmeert. Of een museum dat een geheel nieuw publiek heeft bereikt. Het kan ook een dansgezelschap zijn dat de wijken intrekt en daarmee een brug weet te slaan naar de diverse samenleving. Het kan ook persoon zijn die in de cultuursector of creatieve industrie werkt en met een inclusieve aanpak groepen bij elkaar brengt en bruggen bouwt.

Nomineer iemand voor de &Award Persoonsprijs

Nomineer een project voor de &Award Projectprijs

Mogelijk gemaakt door

De &Awards zijn mogelijk gemaakt door de Rijkscultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds voor beeldende kunst en erfgoed, Filmfonds voor filmmakers, Nederlandse Letterenfonds voor schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals en Fonds voor Cultuurparticipatie voor deelname aan cultuurprojecten. LKCA is penvoerder van de Code D&I.

Uitreiking

De uitreiking van de &Awards vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober aanstaande, tijdens de 27e editie van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Dit feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof. Onder het motto ‘Dans met mij’ worden publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot hiphop, van grootmeesters tot aanstormend talent, van theater tot film en events voor een jong publiek. Klik hier voor meer informatie.