‘NPO Cultuur’ komt op stoom met nieuwe programma’s en voorstellingen voor iedereen

28 januari 2021

In samenwerking met talloze makers uit de wereld van de podiumkunsten presenteert ‘NPO Cultuur’ de komende weken veel gloednieuwe producties voor een zeer divers publiek. 

Minister Van Engelshoven heeft in het steunpakket cultuur 10 miljoen gereserveerd voor de NPO om een culturele programmering op de publieke zenders te ontwikkelen in de periode februari tot juni 2021. 

Nieuwe culturele programma’s, nieuwe online video’s en podcasts, maar ook nieuwe registraties van shows die het grote podium als gevolg van de coronamaatregelen niet
– of maar even – hebben gehaald. De programma’s beleven binnenkort hun première op één van de alternatieve ‘podia’ die de NPO vrijmaakt voor de door de coronacrisis zo getroffen cultuursector: van NPO 2 extra tot NPO 3 en van NPO Start tot de NPO-radiozenders.

De programmering van NPO Cultuur is te vinden in uw programmablad, de digitale tv-gidsen van de verschillende media-aanbieders of via NPOStart.nl/cultuur en www.npocultuur.nl.

NPO Cultuur is het platform waarmee de Publieke Omroep het eerste halfjaar van 2021 op verschillende kanalen de magie van de zaal bij de mensen thuis wil brengen en tegelijk de cultuurmakers tijdens de coronacrisis wil helpen aan een alternatief podium voor hun werk.