Onafhankelijk meldpunt voor ongewenste omgangsvormen: Mores

14 juni 2018

De Nederlandse cultuursector heeft vandaag meldpunt Mores.online gelanceerd. Deze site moet een centrale plek worden waar iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector misstanden aanhangig kan maken.

Mores is een onafhankelijke en centrale ‘plek’ waar iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten-, film- en televisiesector met zijn of haar verhaal terecht kan en eventuele misstanden aanhangig kan maken. 

Doel van meldpunt en regeling
Naast een meldpunt is ook een regeling opgesteld. Hierin wordt aangegeven hoe wordt omgegaan met ongewenste omgangsvormen. Lees hier meer over de regeling.

Deze regeling heeft als doel op te treden tegen ongewenste omgangsvormen door deze tegen te gaan en te voorkomen en indien ze toch voorkomen, ze te (h)erkennen en aan te pakken.

Voor wie?
De regeling is bedoeld voor iedereen die werkzaam is op de werkvloer (werknemers, zzp’ers, stagiairs of vrijwilligers) in de podiumkunstenbranche en/of audiovisuele media.
Sommigen VNPF-leden hebben zelf een eigen protocol ontwikkeld en een eigen vertrouwenspersoon. Dat is goed. Echter niet iedereen heeft dat al goed geregeld. Vanaf nu kunnen zij gebruik van maken van Mores. Je kunt er ook naar verwijzen in je RIE.