Onderzoek RIVM naar mening burgers over COVID-19-beleid: laat je horen

2 september 2021

Het RIVM voert een online onderzoek uit naar o.a de mening van Nederlanders over de nieuwe maatregelen.

Je start het beantwoorden van de vragen van het onderzoek hier.

Waarom dit onderzoek?
We hebben nu te maken met de deltavariant van het coronavirus. De deltavariant is besmettelijker dan eerdere varianten van het coronavirus. In de toekomst krijgen we misschien nieuwe varianten die nog besmettelijker zijn. Of varianten waardoor de vaccins minder goed werken. De overheid wil graag goed voorbereid zijn op dit soort situaties en wil daarom van een grote groep Nederlanders weten welke factoren zij belangrijk vinden bij het nemen van coronamaatregelen in dit soort situaties. Deze studie onderzoekt daarom welke coronamaatregelen Nederlanders wel en niet wenselijk vinden bij verschillende ontwikkelingen van het virus. Vragen in dit onderzoek over dit onderwerp zijn verplicht.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van Populytics en Councyl. Dit zijn allebei startups van de Technische Universiteit Delft. De onderzoekers verwerken al jullie antwoorden volledig anoniem en verzamelen geen gegevens waarmee wij deelnemers kunnen identificeren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Gedragsunit van het RIVM. Als het onderzoek klaar is maken ze een onderzoeksrapport. Dit onderzoeksrapport geven ze aan het RIVM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en andere overheidsorganisaties. De onderzoekers publiceren de geanonimiseerde data van dit onderzoek nadat de studie is gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.